Suriname keurt anti-doping amendementen goed
06 Nov 2015, 13:47
foto
WADA-voorzitter Craig Reedie en de minister van S en J, Faizal Abdoelgafoer. (Foto: S en J)


Suriname heeft op de 5th conference of parties to the International convention against Doping in the Sport van de UNESCO, een aantal amendementen op de lijst van verboden stimulerende middelen in de sport goedgekeurd. Het land was op de vergadering vertegenwoordigd door minister van Sport en Jeugdzaken (S en J), Faizal Abdoelgafoer.

Een ander hoogtepunt van de bijeenkomst was de verkiezing van een opengevallen positie in de ‘Approval committee for the Fund for Elimination of Doping in the Sport'. De commissie wordt voor een periode van twee jaren gekozen en wordt samengesteld door vertegenwoordigers uit verschillende gebiedsdelen van de wereld. De opengevallen positie mocht ingevuld worden door een vertegenwoordiger uit het Caribisch gebied. Er was belangstelling getoond door een ander Zuid-Amerikaans land, die tegen alle afspraken in, een tegenkandidaat naar voren wilde schuiven. Er is uiteindelijk gekozen voor de kandidaat van de Bahama’s.

Tijdens deze conferentie is ook het logo en een eigen huisstijl van de activiteiten die betrekking hebben op het tegengaan van dopinggebruik in de sport, aangenomen. De overige agendapunten waren voornamelijk rapportages van de World Anti Doping Authority (WADA) over de trends in doping gebruik in de sport, alsook financiële rapportages van de Approval committee over de inkomsten en gebruik van financiële middelen uit het fonds voor het tegengaan van dopinggebruik in de sport.

Abdoelgafoer heeft tijdens zijn verblijf met collega-ministers gesproken over samenwerkingsmogelijkheden. Met enkele heeft hij concrete afspraken om op korte termijn informatie uit te wisselen voor gezamenlijke projecten. Ook heeft hij contact gehad met de daar residerende ambassadeur en ambassadepersoneel.

Abdoelgafoer werd ondersteund door de secretaris Aniel Ghisaidoobe en de directeur van de Suriname Anti-doping Authory (SADA) Clifton Keenswijk. De conferentie van 29 t/m 30 oktober is volledig gefaciliteerd door de UNESCO, met advies en ondersteuning van de WADA, meldt de voorlichting van Sport en Jeugdzaken.



Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May