Schikking Olibis-EBS voor betaling US$ 14 miljoen schuld
05 Nov 2015, 10:42
foto


De regering heeft een betalingsregeling getroffen met Olibis NV over een bedrag van ruim US$ 14 miljoen. Hierdoor is voorkomen dat vandaag een kort geding doorgaat tegen de Energie Bedrijven Suriname (EBS). Starnieuws verneemt dat de regering een schikking getroffen heeft dat vanaf eind van de maand in termijnen het bedrag zal worden afgelost.

Olibis heeft op 31 maart dit jaar een overeenkomst gesloten voor het leveren van een MAN generator voor ruim 23,9 miljoen euro. Het bedrijf heeft de generator voor honderd procent gefinancierd. Er is nog een schuld van US$ 13,8 miljoen af te lossen. Op 2 april dit jaar heeft Olibis een factuur aangeboden van US$ 1 miljoen aan EBS ter aflossing van de schuld. Olibis stelt dat de generator geleverd is in september, maar EBS is de betalingsverplichting niet nagekomen, ondanks diverse aanmaningen.

Olibis stapte naar de rechter en stelde dat het bedrijf ernstige schade lijdt door de wanprestatie van EBS. Naast US$ 13,8 miljoen moet de EBS ook een saldoschuld van US$ 1 miljoen betalen. Vernomen wordt dat deze kwestie besproken is in de Raad van Ministers. Besloten is om deze zaak buiten proces af te wikkelen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May