NH vraagt strafrechtelijk onderzoek naar ex-hoofd GMD
05 Nov 2015, 00:47
foto


Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen heeft het Openbaar Ministerie gevraagd om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar Mahinderpersad Autar, die ontheven is als hoofd van de Geologische Mijnbouwkundige Dienst (GMD). Er zijn diverse redenen opgegeven voor dit onderzoek. Starnieuws verneemt dat het Openbaar Ministerie reeds een team heeft samengesteld dat het onderzoek zal verrichten. Autar is op 7 september ontheven uit zijn functie.

Volgens Natuurlijke Hulpbronnen zou het voormalig hoofd van de GMD figuratieve kaarten hebben vervalst bij indiening van aanvragen van mijnbouwrechten. Ook zou er sprake zijn van valsheid in geschrifte op beschikkingen. Er zouden fictieve beschikkingen namens de Staat zijn uitgegeven om mijnbouwactiviteiten op het stuwmeer uit te oefenen. Hij zou zich ook niet gehouden hebben aan de Mijnbouwwet.

De ex-minister van Natuurlijke Hulpbronnen, voorzitter van de PALU, heeft eerder aangegeven dat er allerlei verdachtmakingen zijn naar de partij. Hij vindt dat zijn opvolger, minister Regilio Dodson, bezig is met verdachtmakingen, leugens te vertellen en zaken te verzinnen. Hok merkte op dat Autar op een zeer onterechte wijze is behandeld. De PALU-voorzitter heeft Dodson uitgedaagd om op de proppen te komen met de documenten die hij heeft.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May