President Bouterse zal kantoor houden in het paleis
05 Nov 2015, 00:01
foto
Het presidentieel paleis is gerenoveerd en zal nu dienen als het nieuwe kantoor van de president. (Foto: René Gompers)


President Desi Bouterse zal het gerenoveerde presidentieel paleis officieel gebruiken als zijn kantoorruimte. Een deel van zijn staf is al verhuisd naar het paleis. Het monumentale pand werd vanaf 2011 gerestaureerd en is goed beveiligd om als kantoor te dienen van het staatshoofd.

Voor de restauratie begon, werd het paleis gebruikt voor officiële ontvangsten. Op 1 juli dit jaar werd het wapen van de Geoctroyeerde Sociëteit van Suriname vervangen door het wapenschild van Suriname. Er is een bewuste keus gemaakt om met Keti Koti, het oude wapen van de kolonisator te vervangen.

Het streven was er op gericht om met de viering van de 40ste Onafhankelijkheidsdag het kantoor van de president te verhuizen naar het paleis. Starnieuws verneemt van personen die een rondleiding hebben gekregen, dat het paleis er bijzonder goed uitziet nu de renovatie voltooid is. Het ligt in de bedoeling dat de verhuizing donderdag plaatsvindt. Diverse diensten die nu op het kabinet van de president ondergebracht zijn, zullen niet meegaan naar het paleis. De staf van het staatshoofd neemt zijn intrek in het paleis.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May