Dodson: India is belangrijke ontwikkelingspartner
05 Nov 2015, 03:56
foto
Minister Regilio Dodson van NH (L) en de Indiase ambassadeur Murugesan Subashini. (Foto: NH)


De band tussen Suriname en India wordt versterkt. Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) noemt India een belangrijke partner in de ontwikkeling van Suriname en zegt dat elke vorm van het verstevigen van de relatie wordt verwelkomd. Dit zei hij bij het bezoek van de Indiase ambassadeur Murugesan Subashini aan zijn kabinet. Dodson is vooral op zoek naar technische expertise bij het ontwikkelen van sectoren als energie, water en mineralen.

India heeft heel veel mogelijkheden op deze gebieden en op het stuk van renewable energy. Dodson sprak met Subashini over plannen met betrekking tot het hanteren van alternatieve energieopwekking op basis van wind- en zonne-energie die binnenkort in de districten Coronie en Nickerie als pilotproject een feit moet zijn.

Subashini bood Dodson het document Civilian Training Program Indian Technical and Economic Cooperation aan. Dit document biedt onder meer trainingsmogelijkheden voor burgers op een aantal technische gebieden. Suriname kan hiervan profiteren zei Subashini. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat India experts naar Suriname stuurt om kaders te trainen, meldt de voorlichting van NH.

India heeft vaker beurzen beschikbaar gesteld voor Suriname en Suriname hoeft enkel zijn behoeften op dit gebied aan de ambassade kenbaar te maken; deze maakt er dan verder werk van.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May