Suriname en Frankrijk gaan energieprojecten uitvoeren
04 Nov 2015, 23:04
foto
Minister Regillio Dodson van NH (L) en de Franse ambassadeur Michel Prom. (Foto: NH)


De Franse ambassadeur Michel Prom is vandaag ontvangen door minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH). Zij hebben onder meer gesproken over diverse mogelijkheden tot samenwerking bij het ontwikkelen van energie en waterprojecten aan de grens van zowel Suriname als Frans Guyana. Samenwerken op deze gebieden betekent voordelen voor de rurale gemeenschappen langs de grens, stelde Dodson.

Frankrijk kan een belangrijke rol vervullen bij de training van Surinaams kader. Dodson is bezig het kader binnen het ministerie te versterken en ziet trainingen op het gebied van de inrichting van kleinschalige mijnbouw als zeer welkome kennisverbreding.

Ook de kwestie van illegale goudwinning kwam ter sprake. Prom erkent de problemen aan de grens, met name de illegale goudwinningsactiviteiten en het gebruik van kwik. Hij benadrukte dat er nu op het stuk van de ontwikkeling, meer dan voorheen moet gebeuren. Zowel de minister, als de ambassadeur, pleitte voor het uitvoeren van meer projecten in het grensgebied, meldt de voorlichting van NH.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May