Pharmport blijft ethisch in commerciële wereld
04 Nov 2015, 09:23
foto


“Pharmport is klein, maar dapper. Het bedrijf heeft hard moeten knokken om zijn bestaansrecht te verwerven en het heeft zijn plekje zeer zeker verdiend. Het is een grote uitdaging om binnen de commerciële wereld ethisch verantwoord te blijven, maar als schakel binnen de farmaceutische industrie gaan we die uitdaging aan. Zeker in deze tijd van perikelen rondom betalingen is het erg belangrijk dat je niet uit het oog verliest waar het om gaat: de patiënt. Die staat voor ons centraal.”

Dit zegt Wandy Soemodihardjo, productspecialist van NV Pharmport, in het kader van het tienjarig bestaan van het bedrijf, vandaag, 4 november. De in april behaalde ISO-certificering is voor ons de kers op de taart. Business Unit Manager Ashvien Sewgobind van Pharmport heeft dus alle reden om feest te vieren. Toch zal dat in beperkte mate gebeuren. In samenspraak met de medewerkers is ervoor gekozen om liever terug te geven aan de gemeenschap. Zo zullen onder andere bejaardeninstellingen en kindertehuizen bedacht worden met bloedsuikermeters en –strips. “Het is dankzij de gemeenschap dat we zo ver zijn gekomen. We geven dan ook graag terug,” verklaart Sewgobind de gedachte achter dit besluit.

Team effort
De positieve resultaten van de afgelopen jaren zijn alleen mogelijk geweest dankzij de inzet van het gehele team, van directie tot finance en de salers, benadrukt Sewgobind. Dat wordt bevestigd door Customer Relations Technician (CRT) Amrita Ramdhani, die meegeeft dat het een kwestie van samenwerken geweest is, waarbij langzaam maar zeker naar de ISO-kwalificaties toe is gegroeid.

Voor collega Soemodihardjo geeft de certificering onder meer aan dat er eenduidig beleid is en voor een groeiend bedrijf als Pharmport zullen zaken overzichtelijker en efficiënter zijn. Die groei zal er uiteindelijk toe moeten leiden dat Pharmport zich zal vestigen op Clevia, waar thans voorbereidingen worden getroffen voor het opzetten van een gezondheidscentrum, met inbegrip van een herbal park. “We willen graag dat mensen zo min mogelijk chemicaliën innemen en zoveel mogelijk medicinale planten gebruiken,” verklaart Pharmport-Bum Sewgobind.

Ontstaan
Pharmport werd in 2005 opgericht als naamloze vennootschap voor het uitoefenen van de goederenhandel op het gebied van medicamenten en andere medische, farmaceutische en aanverwante artikelen, alsook het uitoefenen van de commissiehandel, doorvoerhandel en import- en exportbedrijf. In die periode was er sprake van schaarste aan een aantal basale medicijnen. Bovendien liet de verpakking van medicamenten vaak te wensen over, met als gevolg dat de kwaliteit, houdbaarheid en effectiviteit van de medicijnen achteruit gingen, wat weer consequenties had voor patiënten. Bij haar oprichting heeft Pharmport zich onder meer ten doel gesteld een bijdrage te leveren aan het verbeteren van deze zaken, zodat de patiënt er op termijn baat bij heeft.

Met die grondgedachte beginnen alle medewerkers van Pharmport elke werkdag. Het persoonlijk contact met klanten is een heel belangrijk hulpmiddel gebleken om te weten te komen wat de specifieke behoeften zijn van patiënt en cliënt, zegt collega Sven Derby. Nog ampertjes enkele maanden in dienst, loopt hij inmiddels volledig mee met de meer geroutineerde collega’s van het bedrijf en heeft hij zich de kerngedachte van het bedrijf eigen gemaakt. “De patiënt/klant staat centraal en onze bijdrage bestaat in het helpen verlichten of zoveel mogelijk wegnemen van hun lijden en hun pijn. Dat maakt ons uniek,” verklaart Derby. Dat is volgens hem ook de reden waarom in het bedrijf een heel andere sfeer heerst dan in een zuiver commercieel bedrijf: “Wij willen echt iets goeds doen.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May