De bal ligt nu bij de samenleving
04 Nov 2015, 05:43
foto
Miguel Cronie


Toen voetballer Miquel Cronie in januari Suriname via een kopbal de titel van de ABCS-editie 2015 bezorgde, ging het bomvolle André Kamperveen stadion uit zijn dak. Glunderende bestuurders van de voetbalbond en supporters konden hun geluk niet op. Cronie heeft in zijn actieve carrière, zoals hij het zelf ook gesteld heeft, alles gegeven voor zijn land. Luttele maanden na dit mooie moment sloeg het noodlot toe toen Miquel na een zware overtreding van de Guyanees Clive Nobrega, een dubbele beenbreuk opliep. Miguel leeft na vier operaties in Suriname nog steeds in grote onzekerheid, hem staat een vijfde operatie te wachten.


Nu is het de beurt aan de samenleving om deze jongeman de kans te geven weer een normaal leven te leiden. De stichting Equal Opportunities for All heeft het initiatief genomen om Cronie als gemeenschap te ondersteunen, zodat hij in het buitenland behandeld kan worden. Intussen hebben het Jeugdparlement en de stichting 'Sociaal en sportontwikkeling Para' zich aangesloten om dit doel te verwezenlijken. Ook de districtscommissaris van Paramaribo Noordoost, Jerry Miranda levert zijn bijdrage. Intussen heeft deze burgervader een ticket in orde gemaakt, zodat Cronie kan afreizen naar Nederland.


We hebben al genoeg gedaan voor Cronie, het moet ergens stoppen
In hun zoektocht naar steun hebben de samenwerkende organisaties maandag een bezoek gebracht aan de voorzitter van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB), John Krishnadath. Hem werd gevraagd het Essedstadion ter beschikking te stellen voor een benefietwedstrijd ten behoeve van Cronie. Krishnadath gaf aan dat de SVB genoeg gedaan heeft voor Miquel Cronie. 'We kunnen niet tot het einde door blijven gaan, het moet ergens stoppen. Het stadion is te huur voor SRD 325 per wedstrijd voor gebruik overdag. In de avonduren kunnen de kosten wel oplopen tot SRD 2000.' De opmerking dat Cronie tijdens een activiteit onder auspiciën van de SVB die blessure opliep, heeft hem niet tot andere gedachten gebracht.

De stichting roept de samenleving op om een steentje bij te dragen, zodat Cronie naar het buitenland kan voor verdere behandeling. De eerste activiteit in dit kader is een benefiet bijeenkomst in het Jeugdcentrum op zondag 8 november (voor meer info bent u terecht op de Facebookpagina: Steun voor Miquel Cronie). De volgende week zal er een teleton gehouden worden, waarbij de gemeenschap de gelegenheid heeft om te doneren voor Cronie. Ook is er reeds een vergunning verkregen voor een kleurkaartenactie, terwijl de fondswerving haar climax heeft in een wandelloop op vrijdag 27 november. Iedereen die op welke wijze dan ook een bijdrage wenst te leveren, kan mailen naar: equalopportunities06@gmail.com.


Stg. Equal Opportunities for All
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May