Sidin: Universiteit had een moeilijk collegejaar
03 Nov 2015, 04:24
foto
Ryan Sidin, voorzitter van het bestuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname.


De Anton de Kom Universiteit van Suriname heeft een moeilijk collegejaar achter de rug. Er staan nog meer uitdagingen te wachten. Bezuinigingen en het laten doorlichten van de instelling zijn niet uitgesloten, deelt Ryan Sidin, voorzitter van het bestuur mee. Een uitgebreid verslag over het afgelopen jaar en de plannen voor het nieuwe collegejaar was onderdeel van de viering van de 47ste verjaardag van de universiteit.

Op de Dies Natalis zijn er ook certificaten van ‘docentprofessionalisering’ uitgereikt aan de eerste groep docenten die deel heeft genomen aan een project om het onderwijs op de universiteit kwalitatief beter te maken. Er zijn prijzen uitgereikt aan de best geslaagden van de vier faculteiten en het Institute of Graduate Studies and Research (IGSR). De diesrede is uitgesproken door Reynold Simons. In zijn rede Naar een duurzame institutionele structuur voor nationale planning heeft hij de noodzaak van een zakelijk, onafhankelijk en kaderrijk planningsinstituut voor het land aangegeven.

Er zijn heel veel doelen gehaald, deelt bestuursvoorzitter Sidin mee. Zo zijn er nieuwe ruimtes gebouwd, nieuwe faculteiten en opleidingen opgezet die ondertussen al operationeel zijn. Er is een aanzet gegeven om het onderwijs kwalitatief beter te maken, de relaties met buitenlandse universiteiten zijn verdiept waardoor doorstroommogelijkheden versoepeld worden en is het aantal ‘limieters’ van 1500 teruggebracht naar 200. De economische situatie maakt het noodzakelijk dat er bezuinigd zal moeten worden, deelt Sidin mee. President Desi Bouterse had aangekondigd dat de universiteit diepgaand geëvalueerd moet worden, haalt Sidin aan. “De universiteit gaat die evaluatie echt omarmen,” meent hij. “Niet alleen omwille van transparantie maar het zal helpen een basis te creëren om voorwaarts te gaan.”

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May