Bond Apotheek Ligeon wil duidelijkheid over pensioen
31 Oct 2015, 09:41
foto
Vakbondsleider Michael Sallons


Werknemers van Apotheek Ligeon, een dochteronderneming van het Staatsziekenfonds (SZF) maken zich zorgen over hun pensioen. Zij legden vrijdagmorgen spontaan het werk neer. De werknemers willen duidelijkheid van de directie, omdat zij uit het Pensioenfonds zijn gelicht.

Er is in de collectieve arbeidsovereenkomst een regeling getroffen dat de werknemers aangesloten worden op het pensioenfonds van het SZF. Over de regeling is er sinds 2010 onduidelijkheid, deelt vakbondsleider Michael Sallons mee aan Starnieuws. “Nu blijkt dat de mensen uit dat pensioenfonds zijn gelicht. Waarom is onduidelijk,” zegt de bondsvoorzitter. De werknemers willen ook weten wat er met het geld gaat gebeuren dat zij al die tijd hebben gestort voor hun oude dag.

“Als het bedrijf fouten gemaakt heeft willen we onze gelden terug,” zegt Sallons resoluut. We hebben gelden gestort vanaf 2010 in een fonds. We willen weten waar onze gelden zijn en ze terugkrijgen met rente, omdat er al die tijd gewerkt is met ons geld.”

Met de directie en het bestuur van SZF is afgesproken dat er binnen een week antwoord gegeven wordt op de vragen, deelt Sallons mee. “We willen weten wat er gebeurt, maar gaan de deuren niet sluiten. Mensen moeten hun medicijnen nog ophalen. We wachten even tot de volgende week, de acties zijn opgeschort maar de kans is groot dat we die weer oppakken indien er geen duidelijkheid komt over onze pensioengelden.”

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May