Verklaring Huize Betheljada
30 Oct 2015, 03:26
foto


Huize Betheljada is een tehuis voor opvang van personen met complex meervoudige beperkingen. Er is een dagopvang en 24 uur- zorg.

Er is een transparant financieel beleid met bonnen die bij elke donatie aan de donateur worden meegegeven en er zijn jaarlijkse accountantsverslagen, als openbare documenten, ter inzage voor eenieder. Er is eveneens een transparant inhoudelijk beleid, doordat alle belangrijke stukken op de voor het totale personeel toegankelijke computers staan.

Om de kwaliteit van leven te vergroten is er samenwerking met een arts, logopediste en diëtiste die nauwkeurig de voeding en de behandeling van de bewoners gemonitord hebben, met positieve resultaten wat betreft de gezondheid van de bewoners.

Betheljada heeft goed contact met collega-instellingen, relevante ministeries en vooral het ministerie van sociale zaken dat ook de subsidiegever is. De samenwerking met de overheid heeft het de afgelopen jaren mogelijk gemaakt om de stichting optimaal draaiende te houden.

Voor speciale noden wordt er project- en programmamatig gewerkt met behulp van donoren met als voorbeeld het pas afgeronde rolstoelen- en hulpmiddelenproject en de lopende projecten ‘uitbreiding opvang-capaciteit’ en het ‘oplossen structureel waterprobleem’.

Huize Betheljada heeft in 2015 als thema: het jaar van de lerende instelling. Hierbij is er aandacht besteed aan kwalitatieve capaciteitsversterking van de medewerkers. Zo werd speciaal een medewerker in dienst genomen die moet zorgdragen voor een betere communicatie- en leidinggevende structuur binnen de 24 uurszorg.

Er werd in 2014 een medewerker aangetrokken voor de nieuwe werksoort ‘ambulante hulpverlening’ , terwijl in 2013 directie en staf het initiatief hebben genomen met de Bond in contact te treden i.v.m. onderhandelingen voor een nieuwe CAO, die ingebed moet zijn in de overall beleidslijnen van de stichting wijzend naar het sociaal agogisch model, dat het welzijn van de bewoners moet vergroten.

Zowel het bestuur, de directie en de bond zijn het er over eens dat de belangen van de doelgroep voorop staan. Uit een gesprek met de bondsvoorzitter is gebleken dat er nu nog ruimte is voor dialoog en zijn wij bereid dit traject te vervolgen om zodoende samen tot een structurele oplossing te komen. We hopen dan ook de volle medewerking te verkrijgen van alle partijen in deze, want onze kinderen hebben ons nodig.

Bestuur, directie en staf van Huize Betheljada
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May