Defensie burgerpersoneel zet actie vrijdag voort
30 Oct 2015, 06:03
foto
Het burgerpersoneel van het ministerie van Defensie wordt geïnformeerd door het bestuur. (Foto: Raoul Lith)


De Algemene Bond Burgerpersoneel Defensie (ABBD) zet de actie die woensdag spontaan is begonnen, voort. De leden van het centraal kantoor waren tot 11.00 uur ‘s morgens aan het werk en vertrokken hierna naar het gebouw van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO). “Vrijdag willen wij de andere leden van ons buiten het ministerie hier hebben. Zij moeten zich om acht uur bij CLO aanmelden. Want we willen dat ze ook geïnformeerd zijn over de huidige stand van zaken,” zegt Marlon Hoogdorp, ABBD voorzitter.

“Er is een beetje licht in de tunnel maar die zekerheid hebben we nog niet. Ik heb informatie van een hoofdofficier dat de minister ons maandag wil ontvangen. Maar formeel hebben we nog niets gemerkt,” stelt Hoogdorp. Hij merkt op dat de bond een brief gestuurd heeft naar de bewindsman. Eerder deze week is een medewerker tijdens het uitvoeren van haar werkzaamheden bedreigd geworden door een kapitein van het leger. De kapitein gaf aan te handelen in opdracht van minister Ronni Benschop van Defensie.

Hoogdorp geeft aan dat hij nog niet heeft onderzocht in hoeverre de kapitein de waarheid heeft gesproken. Tijdens het gesprek met de minister hoopt hij dat het wordt verduidelijkt. De bondsvoorzitter deelt mee dat naast het voorval ook over andere zaken die het burgerpersoneel raken, gesproken zal worden. “Het gaat om bevorderingen en de rechtspositie van de mensen. Maar ook van meubilair tot bureaus en ook materiaal dat nodig is om mee te werken. Er zijn heel veel zaken die gerealiseerd moeten worden," schetst Hoogdorp.

Volgens de vakbondsman zijn deze problemen vaker aangekaart. Hij merkt op dat deze situatie ook op andere ministeries voorkomt. Hoogdorp zegt dat de mensen het al beu zijn om het hoofd koel te houden. “Ik denk dat de meeste bonden nu moe zijn en de overheid gaat nu echt over de brug moeten komen”.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May