Bond burgerpersoneel Defensie wil minister spreken
29 Oct 2015, 03:37
“Indien er geen response komt gaan we de actie verscherpen. Donderdag zijn we op kantoor om te kijken of er reactie is,” zegt Marlon Hoogdorp, voorzitter van de Algemene Bond Burgerpersoneel Defensie. Hij reageert op de spontane actie die het burgerpersoneel van het ministerie van Defensie woensdag heeft uitgevoerd.

Het burgerpersoneel van het hoofdkantoor van Defensie was sinds elf uur ’s morgens in actie. Hoogdorp geeft aan dat een medewerker bedreigd is geworden tijdens het uitvoeren van haar werkzaamheden door een kapitein van het leger. “Volgens de rapportage die ik heb, heeft de kapitein aangegeven dit in opdracht van de minister gedaan te hebben ”. De bondsvoorzitter geeft aan dat de aanleiding geweest moet zijn het invoeren van de inhoudingen van gelden. Hoogdorp zegt dat de bond leningen geeft aan zijn leden en militairen zijn hiervoor ook in aanmerking gekomen.

De vakbond wil ontvangen worden door minister Ronni Benschop van Defensie en vraagt dat er een correctie plaatsvindt in het handelen van de kapitein. Het burgerpersoneel bestaat uit ongeveer 350 mensen. Alleen het centraal kantoor is momenteel betrokken bij de actie, zegt de bondsvoorzitter. Het is de CLO voorzitter, Ronald Hooghart niet gelukt om de minister te spreken hierover. De bond is aangesloten bij de vakcentrale. Er is woensdagmiddag een brief gestuurd naar de bewindsman. "Als blijkt dat er geen response komt, gaan wij de andere locaties zoals het Militair Hospitaal, kazerne, marine en luchtmacht sluiten". Donderdag meldt het personeel zich normaal om 7 uur aan op kantoor.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May