Directeur Ashiana dankbaar voor SRD 42.000 via SRS
29 Oct 2015, 04:48
foto


Judith Valpoort-Vrede, directeur van Huize Ashiana, is er bijzonder dankbaar voor dat SRD 42.000 opgehaald is op initiatief van Clifton Limburg via Radio SRS. Zij was maandag in Bakana Tori waar zij uitlegde dat de nood in het bejaardentehuis hoog is. Er zijn geen middelen om noodzakelijke reparaties te verrichten. De overheid geeft een subsidie, maar er is meer geld nodig. Met subsidie en bijdragen van familieleden van de bewoners is er onvoldoende geld om alle grote renovaties te kunnen plegen.

Vicepresident Ashwin Adhin, diverse ministers, gewone burgers en organisaties, hebben gedoneerd woensdag. "Ik vond het hartverwarmend dat er zo een groot bedrag is opgehaald. Ik had gedacht dat wij misschien SRD 15.000 binnen konden halen, maar het is bijna driemaal zoveel geworden," zegt Valpoort-Vrede aan Starnieuws. Zij vindt het ook geweldig dat medewerkers van Huize Ashiana ook een bijdrage zijn komen leveren. Twee verpleegkundigen die geen dienst hadden, zijn ook naar SRS gekomen voor ondersteuning.

Valpoort-Vrede heeft sinds 15 oktober de leiding van het tehuis. Er is veel te doen. Als eerste wordt de keuken gerenoveerd. Het Bureau Openbare Gezondheidszorg had deze afgekeurd. Verder is er meer dan SRD 200.000 nodig om het verblijf waar mensen die ziek zijn, zijn ondergebracht te renoveren. Het dak lekt. "Wij hebben nog shutters en die gaan vaak kapot wanneer iemand met een rolstoel ertegenaan komt. Er worden geen shutters meer gemaakt. Wij moeten de ramen vervangen. Het gebouw moet geschilderd worden. Wij rekenen er op dat de samenleving nog meer zal doneren," zegt de directeur.

Diverse ministers hebben nog meer steun toegezegd. Zo zal minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling een technische ploeg ter beschikking stellen voor reparatiewerkzaamheden. Minister Jennifer van Dijk-Silos heeft beloofd gedetineerden in te zullen zetten. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft ook een donatie gedaan. "Ik vind het geweldig hoe er is gereageerd uit de samenleving. En dat ministers naar SRS zijn gekomen en anderen gebeld hebben en steun toegezegd hebben, is hartverwarmend," zegt Valpoort-Vrede.

U kunt een donatie storten op de rekening van Huize Ashiana bij DSB Bank op het rekeningnummer 05 57137.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May