DNA en regering houden geheime bespreking over Suralco
29 Oct 2015, 02:26
foto


De Nationale Assemblee (DNA) heeft tijdens een huishoudelijke vergadering besloten dat zo snel mogelijk achter gesloten deuren met de regering van gedachten gewisseld zal worden over Suralco. Er een gedachtenwisseling over de toekomst van de bauxietindustrie en de intentieverklaring die gesloten is met de Amerikaanse multinational Alcoa.

De discussie achter gesloten deuren (comité-generaal) is geheim. De geheimhouding wordt door alle Assembleeleden bewaard. Dit is opgenomen in het Reglement van Orde van de volksvertegenwoordiging. Vergaderingen achter gesloten deuren worden alleen gehouden wanneer er vertrouwelijke informatie wordt verstrekt.

Starnieuws verneemt dat na de besloten vergadering toch in het openbaar enkele zaken besproken zullen worden die de onderhandelingspositie van het land niet zullen schaden. In principe zijn vergaderingen van De Nationale Assemblee openbaar. De voorzitter of vijf Assembleeleden kunnen een voorstel doen met opgave van het onderwerp om achter gesloten deuren te beraadslagen.

Vernomen wordt dat diverse Assembleeleden zich niet kunnen terugvinden in de intentieverklaring die Suriname heeft getekend met Alcoa. Zij vinden dat dit niet in het belang van Suriname is. Ook de werknemers van de Suralco hadden verwacht dat de bauxietindustrie behouden zou blijven. Deze verwachting is volgens de Paranam Werknemers Bond gewekt in november 2014 toen er ook een intentieverklaring was getekend met Alcoa.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May