Vakbond wil crisisloze overgang voor werkers Suralco
29 Oct 2015, 00:01
foto


De Paranam Werknemers Bond (PWB) onder leiding van Frank Playfair heeft aangegeven aan de algemeen directeur van Suralco, verbaasd te zijn over de mededeling dat de aluinaarde productie te Paranam per 30 november wordt beëindigd. In een intentieverklaring van november 2014 tussen de regering en Alcoa is de verwachting gewekt bij de werknemers dat de industrie gecontinueerd zou worden. De PWB is bezig met onderhandelingen met de Suralco en heeft zijn pakket aan eisen ook gestuurd naar De Nationale Assemblee.

Nu wordt gesteld dat de Paranam Operaties worden gesloten. Dit betekent dat ongeveer 2000 werknemers direct getroffen zullen worden door ontslag en in hun bestaan worden bedreigd, schrijft het PWB-bestuur aan de leiding van Suralco. "Gezien de huidige situatie op de arbeidsmarkt en de massa ontslagen in deze sector, is er weinig hoop dat ander emplooi op middellang termijn 2-4 jaar mogelijk is," meent de PWB.

Aangegeven wordt dat tegelijkertijd met de ontslagen, de huidige sociaaleconomische situatie gekenmerkt wordt door een toenemende inflatie en daarmee een continue stijging van de kosten van levensonderhoud. "Om te voorkomen dat de ontstane situatie tot een complete crisis leidt in de financiële huishouding van de gezinnen, zijn zowel de Suralco als de regering van Suriname als partners in de Brokopondo Overeenkomst verplicht alles te doen om zo te zorgen voor een crisisloze overgangsperiode voor de werknemers en hun gezinnen", stelt het PWB-bestuur. Op basis van deze gedachtegang hoopt het PWB-bestuur met de Suralco én de regering tot redelijke en billijke afvloeiingsvoorwaarden te komen voor de ernstig gedupeerde werknemers.

U kunt het voorstel voor de afvloeiingsregeling van de PWB hier downloaden.
pdf-icon.gif Voorstel_PWB.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May