Buitenlandse gasten op Switi Rauw Streetfestival
27 Oct 2015, 23:02
foto


Het thema van het Switi Rauw Streetartfestival 2015 is ‘Samenwerken’ (collaborate). De Surinaamse kunstenaars die meedoen aan het festival, zullen van 29 oktober tot en met 1 november samen met buitenlandse kunstenaars op het terrein van de Dennertschool werken aan een schildering en daarbij kennis en ervaringen uitwisselen.

De samenwerking moet leiden tot verdieping van het streetart-gebeuren in Suriname. De samenleving kan er ook getuige van zijn hoe een massieve muurschildering tot stand komt, zegt Kevin Headley van Switi Rauw. De gasten Selina Miles, Rebecca Smith en Felipe Miguel Perdomo Marcoleta, zullen tijdens het festival grafitti mapping doen en een workshop over het streetart gebeuren in de wereld, verzorgen. Nadat de muurschildering is afgerond, wordt erop geprojecteerd. Het projecteren gebeurt op zaterdag 31 oktober.

SWITI RAUW is een project van Kevin Headley en Hedy Tjin met als hoofddoel stadsverfraaiing, met kunst in gang te zetten. Door middel van legale ’streetart’ worden verwaarloosde muren en of plekken langs de weg beschilderd.

De launch/start van het festival vindt op 29 oktober plaats om 10:00u op de Dennertschool en de afsluiting wordt gehouden bij Zus en Zo op 1 november om 19:00u. De artiesten werken aan de muurschildering op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10:00u tot 17:00u. De grafittimapping wordt op zaterdag gedaan om 20:00u.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May