Beroepsopleiding Advocatuur na 7 jaar weer van start
28 Oct 2015, 09:44
foto


De tweejarige Beroepsopleiding Advocatuur gaat op 30 oktober na zeven jaar weer van start. De opleiding heeft sinds 2008 stil gelegen en wordt opgestart in opdracht van de Surinaamse Orde van Advocaten (SOvA). Ook nu zal zij verzorgd worden door de Stichting Juridische Samenwerking Suriname Nederland (SJSSN). Een tweedaagse conferentie op 30 en 31 oktober in de Banquet Hall van Hotel Torarica markeert het begin van de opleiding.

De opstart is mogelijk in het kader van het Twinningproject dat de SJSSN uitvoert samen met haar partners, het Centrum voor Postacademisch Onderwijs (CPO) van de Radboud universiteit (Nijmegen) en de stichting Dialogue. Deze opleidingsinstituten zijn in Nederland aangewezen als uitvoeringsorganisaties voor de hernieuwde Beroepsopleiding Advocatuur.

In maart 2015 is de Beroepsopleiding Advocatuur in de gewijzigde Advocatenwet van maart 2015 verplicht gesteld. Deze is bedoeld om de advocaatstagiaire voor te bereiden op de uitoefening van de advocatenpraktijk.
Bij de opleiding 2015-2017 zijn de vaardighedenvakken inhoudelijk vernieuwd, het curriculum is enigszins aangepast en er zal gebruik gemaakt worden van een digitale leeromgeving (DLO) die de advocaatstagiaires in staat stelt tijd- en plaatsongebonden met de studie bezig te zijn. Het docentenkorps bestaat uit ervaren Surinaamse advocaten, zegt de voorlichting van de SJSSN.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May