ABPM wil gecoördineerde aanpak van protocolafspraken
26 Oct 2015, 22:20
foto


De Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM) benadrukt in een brief aan president Desi Bouterse de noodzaak van een gecoördineerde aanpak van de problemen waarmee het personeel kampt. Onder meer de ministeries van Openbare Werken (OW) en Binnenlandse Zaken (Biza) zijn verantwoordelijk voor het realiseren van diverse punten uit het Protocol van Afspraken tussen ABPM en de respectieve ministeries OW en Biza.

Het gaat onder meer om protocolpunten zoals hervatting Tripartiet Overleg, waarneming, toelagen (door Biza) en veiligheidsschoeisel/veiligheidsattributen, loopbaanontwikkeling en plastic/anorganisch afval (door OW). Met Biza is al overeenstemming bereikt over de aanpak van punten, die haar regarderen, terwijl er ook een realisatieschema overeen moet worden gekomen. Voor wat betreft het ministerie van Openbare Werken zegt de bond uit te kijken naar een realisatieschema, voor het geval deze nog niet is overeengekomen. Gehoopt wordt op een gezamenlijke besluitenlijst per 27 oktober.

Het gezamenlijke realisatieschema zal aan de algemene vergadering worden voorgelegd voor sanctionering.

Het overzicht van verantwoordelijke ministeries voor de realisering van punten uit het Protocol van Afspraken tussen ABPM en de respectieve ministeries van Openbare Werken en Binnenlandse Zaken, kunt u hier lezen.
pdf-icon.gif Overzicht_protocolpunten.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May