Calvin Tjong Tjin Joe 5e keer jeugdkampioen van Suriname
26 Oct 2015, 05:02
Calvin Tjong Tjin Joe neemt zijn prijzen in ontvangst.

De 17-jarige Calvin Tjong Tjin Joe wist zondag voor de vijfde keer op een rij jeugdkampioen van Suriname te worden. Hij won dit toernooi met de volle honderd procent score. Het nationaal jeugdkampioenschap is een toernooi voor schakers onder de 20 jaar. 37 schakers hebben meegedaan aan dit toernooi. De kampioenen van de U-10, U-12, U-14 en U-16 klasse waren ook van de partij.

Manish Ramjiawan die voor de laatste keer mocht deelnemen aan het jeugdkampioenschap werd semi-kampioen. Ramjiawan behaalde 5,5 punten en wist daardoor dezelfde positie als van 2014 te behouden. Pierre Chang, Vickey Ramdat Tewarie en Cedric Prade scoorden elk 5 punten waardoor ze op een gedeelde derde plaats eindigden. Na het toepassen van tiebreak regels kwam Chang in aanmerking voor de derde plek, Ramdat Tewarie eindigde op de vierde plaats en moest Prade genoegen nemen met de vijfde plaats. Prade is eerder dit jaar kampioen geworden in de U-16 leeftijdsklasse. De U-12 kampioen Alessandro Bronne was voor dit toernooi in topvorm en eindigde verrassend op de zesde plaats.

Simultaan met het jeugdkampioenschap is er door de Surinaamse Schaakbond een toernooi gehouden waarbij de schakers ouder dan 20 jaar aan hun trekken konden komen. Het werd een open toernooi dat in 2 categorieën werd verdeeld, namelijk de upper 20 en upper 30 klassen. De voorzitter van de Surinaamse Schaakbond, Frank Lo Kim Lin won de upper 30 klasse en Suradj Hanoeman streek met de eer in de upper 20 klasse.