MCC Warriors en Eagles CC winnen
26 Oct 2015, 10:30
foto
Het winnende team van Eagles Cricket Club.


Bij de voortzetting van de Twenty/20 cricket wedstrijden van de Surinaamse Cricket Bond (SCB), waren er zondag twee wedstrijden geprogrammeerd. Eerst moesten Cricket Club Paramaribo en MCC Warriors tegen elkaar uitkomen en vervolgens Eagles CC en Amar Shaktie CC. MCC Warriors en Eagles CC wonnen hun wedstrijd.

Bij de eerste wedstrijd tussen Cricket Club Paramaribo en MCC Warriors verscheen het team van Cricket Club Paramaribo onvolledig. De club kwam maar met 8 spelers opdagen waardoor zij de wedstrijd reglementair verloor. Het publiek en het team van MCC Warriors waren zeer teleurgesteld. Voorzitter van SCB, Raj Narain zegt dat er gepaste maatregelen getroffen zullen worden tegen CC Paramaribo. Volgens Zahir Doekhie, coach van CC Paramaribo was zijn team inderdaad onvolledig, maar dat komt door diverse omstandigheden.

Doekhie deelt mee dat de lijst van 15 spelers vrij klein is en dat er geen dispensatie regeling opgenomen is, waarbij een niet-professionele vervanger ingezet kan worden. Doekhie zegt dat CCP in een zeer moeilijke fase zit. "Wij concentreren ons op lokale spelers en de jeugd. Het meedoen en tegengas geven, maar vooral het plezier, is nu voor ons het belangrijkste. Winnen ten koste van alles, zoals voor naam en faam, telt bij CCP niet. Daarom laten wij ook geen spelers overkomen uit Guyana. Het is zeer te betreuren dat sommige teams zelfs 4 tot 6 spelers laten halen," geeft Doekhie aan.

Bij de tweede wedstrijd tussen Eagles CC en Amar Shaktie CC, won het team van Amar Shaktie de toss en verkoos te batten. De club maakte 116 runs all out in 19 overs.
Het team Van Eagles had slechts 15 overs nodig om deze runs bij elkaar te batten.
Volgend week staat op het programma van de SCB Rivas Car Sales T/20 de wedstrijd tussen MCC Warriors tegen Eagles CC en de wedstrijd tussen Cricket Club Paramaribo tegen Snellenpark CC.

Edgar van Genderen
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May