Minister Van Dijk-Silos: Keuring voertuigen niet in gevaar
25 Oct 2015, 12:31
foto


Minister Jennifer van Dijk-Silos zegt dat keuring van voertuigen niet in gevaar komt doordat de Stichting Toezicht Keuringen Motorrijtuigen (STKM) vanaf maandag geen toezicht meer kan uitoefenen. "Er kunnen gewoon auto's worden gekeurd. Dit zal gebeuren onder toezicht van de Stichting Herkeuringen Motorrij- en voertuigen Suriname (SHMS). Alle keuringsinstanties zijn intussen op de hoogte van het besluit en er is een bekendmaking in de media verschenen van het ministerie van Justitie en Politie.

De STKM onder leiding van Leo Brunswijk belegt vanmiddag een persconferentie waarbij ingegaan zal worden op deze kwestie. Minister Van Dijk-Silos maakt zich niet druk om wat het bestuur van de STKM aan de samenleving wil vertellen. De bewindsvrouw is van plan om de Centrale Landaccountantsdienst in te schakelen om de financiële zaken na te trekken. Er zijn volgens de bewindsvrouw grondige redenen om de STKM te verbieden om toezicht en controle uit te oefenen op de keuringsinstanties.

Van Dijk-Silos zegt dat zij met de wettelijke regelingen in de hand werkt. In het staatsbesluit is niet aangegeven dat STKM belast is met het toezicht. Het besluit is genomen dat de nieuwe stichting die in het leven is geroepen, de enige toezichthouder is. Volgens de statuten van STKM kon de minister niet ingrijpen en bestuursleden vervangen.

Elke keuringsinstantie is verplicht alle zaken af te handelen met de nieuwe stichting SHMS. Deze stichting wordt geleid door de jurist Eloa van der Hilst. SHMS is tijdelijk gevestigd op het terrein van het commissariaat Paramaribo Noordoost.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May