Justitie en Politie start met formuleren strategisch beleid
25 Oct 2015, 00:54
foto
Wnd procureur-generaal Roy Baidjnath Panday (tweede van rechts) tijdens de sessie van Justitie en Politie.


Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie (JusPol) is dit weekend begonnen met de sessies om strategische doelen te formuleren voor het beleidsplan 2016-2020. Als eerste is gekozen voor het Openbaar Ministerie. "Nadat het ijs de eerste dag is gebroken, gaat het heel vlot. De leden van het Openbaar Ministerie moeten aangeven wat de sterke en zwakke punten, de kansen en de bedreigingen zijn en hoe zaken aangepakt moeten worden. Deze zullen deel uitmaken van het beleidsplan van het ministerie, dat de tweede helft van 2016 afgerond moet worden," legt minister Van Dijk-Silos uit.

De bewindsvrouw benadrukt dat het niet gaat om inhoudelijke zaken rond de vervolging, maar om het beleid. Het gaat er om dat alle diensten op het ministerie naar zichzelf kijken en vaststellen wat beter gedaan kan worden. "Wij kunnen ook een consultant in dienst nemen, die de plannen helpt schrijven, maar daar kies ik niet voor. Als alle dienstonderdelen zelf aangeven wat zij veranderd willen zien, wat hun doel is, waar wij moeten zijn binnen vijf jaar, dan is er draagvlak voor het beleid. De mensen hebben het zelf helpen formuleren," stelt Van Dijk-Silos tegenover Starnieuws.

Alle diensten moeten een aanspreekpersoon aanwijzen, die verder zal werken met de focal point van het ministerie. De bewindsvrouw zegt dat eind januari alle diensten al eenmaal aan de beurt zullen zijn geweest. Voor het uitvoeren van het beleid zullen fondsen worden aangeboord. Van Dijk-Silos denkt onder andere aan de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank en diverse donoren. De rechtspleging en alle andere diensten, moeten binnen vijf jaar een behoorlijke verandering hebben ondergaan, waardoor de rechtsstaat verder wordt versterkt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May