Peneux: Snoeppauzes worden fruitpauzes
24 Oct 2015, 07:26
foto
Minister Robert Peneux tijdens het seminar 'Health in all policies'.


Snoeppauzes op scholen zullen worden omgezet in fruitpauzes. Dit is volgens minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) nodig om gezonde voeding te stimuleren.

Dit heeft Peneux kenbaar gemaakt bij afsluiting van het tweedaagse seminar 'Health in all policies' dat in Hotel Torarica is gehouden. De bewindsman gaf te kennen dat iedereen een stukje verantwoordelijkheid heeft voor de algehele gezondheid. “Ministeries, maar ook NGO’S en elke burger. Het moet samen, het moet integraal”, stelde hij. Het ministerie van Openbare Werken zal volgens Peneux meer fietspaden aanleggen, zodat de jeugd weer met de fiets naar school kan gaan en meer bewegen, wat goed is voor de gezondheid. Justitie en Politie zal zorgen voor veilig verkeer waardoor niet alleen fietser, maar ook zij die willen lopen en bewegen veilig en zonder ongelukken hun werk en de school kunnen bereiken.

Statistieken zijn volgens Peneux nodig om beleid te kunnen ontwikkelen, "vandaar dat wij wetenschappelijke onderzoekers, critical thinkers en problem solvers nodig hebben. Gegevens verzamelen, onderzoek doen, je omgeving echt begrijpen en iets doen om je eigen omgeving steeds te verbeteren en problemen op te lossen vereist volgens hem bepaalde skills". Het ministerie heeft volgens de bewindsman daarom een aanvang gemaakt met een nieuwe opleiding voor leerkrachten: 'ICT in Education'. Met deze opleiding is volgens de onderwijsminister een nieuwe methodologie geïntroduceerd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May