Algemeen directeur Diakonessenhuis neemt ontslag
23 Oct 2015, 01:37
foto
Melvyn Rapprecht krijgt de felicitaties van het personeel van het Diakonessenhuis op 17 november 2014. (Foto: Diakonessenhuis)


Nog geen jaar na zijn benoeming tot algemeen directeur van het Diakonessenhuis, houdt Melvyn Rapprecht het voor gezien. Hij heeft zijn ontslag aangeboden aan het stichtingsbestuur. Rapprecht is dinsdag officieel gestopt met zijn werkzaamheden.

Rapprecht is op 17 november 2014 voorgesteld aan het personeel van het ziekenhuis. Hij kwam in de plaats van Rakesh Gangaram Panday, die de ziekeninstelling een aantal jaren heeft gedraaid en in oktober 2013 zijn ontslag heeft genomen. Bij zijn kennismaking met het personeel had Rapprecht aangegeven dat hij enthousiast was om het ziekenhuis verder positief te ontwikkelen.

De reden waarom hij ontslag heeft aangevraagd, is niet bekend. Robby Naarendorp, voorzitter van de personeelsbond bij de instelling, zegt dat hij schriftelijk op de hoogte is gesteld van de ontslagaanvraag. Hij heeft nog niet met het bestuur gesproken. Ook hij tast in het duister over de reden voor het ontslag van Rapprecht. Het is algemeen bekend dat de ziekeninstellingen zeker de laatste twee jaren kampen met financiële problemen. Het is elke maand knijpen om ten minste de salarissen van het personeel te kunnen betalen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May