Bestuursambtenaar krijgt 2 jaar cel voor mishandeling
23 Oct 2015, 02:54
foto


Rakeshkoemar L. (40) heeft van rechter Marie Mettendaf op de rechtszitting van maandag een celstraf van twee jaar opgelegd gekregen. De veroordeelde die bestuursambtenaar was, had op 16 april gepoogd zijn vrouw zwaar lichamelijk letsel toe te brengen. Ook heeft hij spullen van haar vernield en haar bedreigd met de dood. Officier van justitie, Reshmi Rathipal had een celstraf van tweeënhalf jaar geëist tegen Rakeshkoemar L. Gedurende zijn detentie zal de veroordeelde psychologisch begeleid worden.

De veroordeelde is een hele tijd al getrouwd met zijn vrouw, maar de relatie was niet meer gezond. De vrouw besloot om met haar twee kinderen in te trekken bij haar ouders. Op die bewuste dag sprak de man met de vrouw af, omdat hij zijn kinderen wilde zien. Op een gegeven moment reed hij bewust de wagen van zijn vrouw van achteren aan. Ook heeft hij de autoruit met een steen kapotgeslagen, terwijl zijn twee kinderen (7 en 13) in de auto zaten. Het jongste kind liep een verwonding aan zijn oor op. Op die dag was de oudste zoon ook jarig.

Rakeshkoemar L. verklaarde dat hij niet wist dat zijn jongste zoon op de achterbank van de auto zat, toen hij de steen gooide. Hij beweerde dat hij zijn vrouw die dag niet heeft geslagen, zoals zij dat aangeeft. Hij zei dat hij wel ruzie had met de vrouw. Ook bekende hij haar eerder te hebben bedreigd. De vrouw is een maand vóór 16 april thuis bij haar moeder gaan inwonen. Ze kon niet meer met hem wonen, omdat ze slachtoffer was van huiselijk geweld. Ze deed ook het verzoek voor een beschermingsbevel dat ze toegewezen gekregen heeft. Ze heeft echtscheiding aangevraagd.

De vrouw vertelde eerder op een zitting dat de verdachte haar oudste kind dat op 16 april jarig was, wilde zien. Ze ging daarmee akkoord, want ze wilde de man zijn kinderen niet ontnemen. Ze kreeg op een gegeven moment een telefoontje van een man dat ze haar kind niet moest sturen, omdat de verdachte geen goede plannen had. Daarom haalde ze haar kinderen bij haar moeder op, omdat ze al vermoedde dat de man daar tekeer zou gaan. Toen ze met haar kinderen reed, is zij onderweg door de man van achteren aangereden op de Parabrug. Ze wist te voorkomen dat ze met de wagen in de Parakreek zou belanden. Ze reed met een hoge snelheid, waarna hij haar voertuig weer twee keer geraakt heeft. De man sloeg de ruit van de auto stuk met een steen, waardoor de zevenjarige zoon geraakt werd. Hij sloeg haar daar ook.

De verdachte beweerde dat hij alles gedaan heeft om zijn kinderen te beschermen. De officier voerde aan dat de kinderen niet in gevaar waren, maar dat hij hen in gevaar heeft gebracht. Buurtbewoners hebben aangegeven dat de man een driftig en agressief mens is. Rathipal merkte op dat uit het psychologische rapport niet blijkt dat de verdachte ziekelijke en geestelijke stoornis heeft. Wel heeft de man er moeite mee om zijn emoties onder controle te houden. De rechter achtte de feiten wettig en overtuigend bewezen en velde vonnis in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May