Dc Para ergert zich aan gedrag bezoekers
22 Oct 2015, 21:26
foto
De evaluatiebijeenkomst op het commissariaat van Para. (Foto: BIC Para)


Districtscommissaris (dc) John de la Fuente van Para is er niet over te spreken dat bezoekers vuil op straat gooien uit voertuigen. De diensten belast met de orde en veiligheid op de wegen en oorden, hebben een evaluatie gemaakt over de vakantieperiode. De dc is wel blij dat er geen gevallen met dodelijke afloop waren in de vakantieperiode.

De politie, brandweer, bestuursdienst, vermakelijkheidsbelastingen en het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG) hebben in de maanden juli, augustus en september hard gewerkt om bezoekers veilig en ordelijk te faciliteren bij hun bezoek aan de oorden. Dit blijkt uit de evaluatiebespreking die vandaag is gehouden. Dit meldt het Burger Informatie Centrum Para. Volgens de gewestelijke politiecommandant van Para zijn er drie zware aanrijdingen geweest met persoonlijke ongelukken. De motorsurveillance dienst van Wanica en de politie van Para hebben het verkeer in goede banen weten te leiden. De overige diensten hebben erop toegezien dat de toepassing van hygiëne en veiligheid op de oorden gegarandeerd was.

Volgende week wordt er geëvalueerd met exploitanten van de recreatieoorden. Er zal gediscussieerd worden over voorstellen ter aanscherping van voorwaarden waaraan de oorden zich moeten houden. De la Fuente zegt dat exploitanten ruimschoots de tijd hebben om de oorden na de evaluatie volledig in te richten voor het adequaat faciliteren van bezoekers. “Geld maken moet geen eerste optie zijn. Men moet meer focussen op de standaarden van het oord en de bijdrage die men levert aan de samenleving voor verpozing”, zegt De La Fuente.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May