Amerikaanse militaire Liaison Officer gedecoreerd
20 Oct 2015, 20:33
foto
Minister Ronni Benschop van Defensie spelt de onderscheiding op. (Foto's: Raoul Lith)


De scheidende Amerikaanse militaire Liaison Officer, Commander Luis Figueroa, is gedecoreerd door het ministerie van Defensie. Figueroa krijgt deze onderscheiding voor het werk dat hij de afgelopen twee jaren heeft verricht en de successen die samen met het ministerie zijn geboekt. “Hij zal herinnerd worden als de man die ervoor gezorgd heeft dat we als organisatie een overeenkomst hebben getekend met Amerika, waarbij we op allerlei gebied hulp kunnen krijgen,” stelde luitenant-kolonel Johnny Antonius, hoofd Defensie Strategische Planning en Opleiding.

Volgens Antonius heeft Figueroa ook bewerkstelligd dat er een scala nieuwe activiteiten uitgevoerd wordt. Hij geeft aan dat er met partnerstaat South Dakota verschillende trainingen worden gedaan op diverse vlakken zoals ICT- en medische oefeningen. “In verband met het Ebola virus heeft Fiueroa ervoor gezorgd dat wij equipment gekregen hebben," deelde Antonius mee tijdens de decoratie maandag.

“Ik vond het een grote eer om met u te werken in Suriname. De manier hoe ik door u werd ontvangen, heeft mijn verwachtingen overtroffen. Ik ben een beetje verdrietig dat ik zo snel weer weg ga. Het was een fijne tijd voor mij en mijn familie,” zei Figueroa. Hij benadrukte dat er tijdens de verschillende contactmomenten zoals trainingen steeds sprake was van wederzijds leren. Figueroa merkte op dat een belangrijke ontwikkeling in de pijplijn is. Het gaat om de ‘Carribean Basin Security Initiative’, waarbij het belangrijk is dat verschillende landen in de regio samenwerken om informatie met elkaar te delen. “Ik heb het voordeel gehad dat ik een erg professioneel en concurrerend team gehad om mee te werken. Ik ben er heel zeker van dat mijn opvolger het nog beter zal doen dan ik.” Figueroa, hoopt ooit nog terug te keren naar Suriname.

Minister van Defensie, Ronni Benschop, verrichtte de handelingen die horen bij de decoratie. De bewindsman vindt het jammer om Figueroa te zien gaan, maar wenste hem veel succes toe. Hij erkende ook de bijdrage van de echtgenote van de scheidende commandant.
De opvolger van Figueroa voor de komende twee jaren is de marinier Paulo Carvalho.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May