Raadsman Koulen pleit voor moordverdachte
20 Oct 2015, 16:23
foto


A.W. wordt ervan beschuldigd een andere om het leven gebracht te hebben middels een steekverwonding in de hals. Het slachtoffer overleefde de verwonding niet. De advocaat van de verdachte, Oscar Koulen, voerde aan dat samenloop van omstandigheden ervoor gezorgd hebben dat het zover kwam. Zijn cliënt had niet de intentie om het slachtoffer dodelijk te raken.

Koulen voerde aan dat het slachtoffer en de verdachte elkaar over en weer bedreigden. Het slachtoffer was hem geld schuldig, maar de betaling bleef steeds uit. De gemoederen raakten verhit. Op die bewuste dag zag de verdachte onverwachts het slachtoffer in de bus. Kort daarna ontstond er een woordenwisseling waarna de verdachte het slachtoffer neerstak.

De raadsman merkte op dat het slachtoffer een IQ van onder de 100 heeft. Dit zorgt volgens de advocaat ervoor dat zijn cliënt in bepaalde situaties de controle over zichzelf verliest. Dit gebeurde ook op die bewuste dag en pleegde de verdachte toen het feit.

Het slachtoffer had op dat moment geen geld om de verdachte te betalen. De verdachte vroeg naar zijn geld, maar het slachtoffer had niks om hem aan te bieden. Het Openbaar Ministerie heeft in deze zaak acht jaar celstraf geëist tegen A.W. Op 16 november zal er vonnis gewezen worden in deze zaak.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May