Nishaan 42 pakt presidentscup 2015
18 Oct 2015, 20:44
Nishaan 42 dolgelukkig met de overwinning. Doelpuntmaker Perreira Davi da Silva houdt triomfantelijk de beker. (Foto: Ala-D Media)

Bekerkampioen Nishaan 42 is zondag winnaar geworden van de presidentscup 2015. Nishaan 42 nam het op tegen de regerend kampioen van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB), Inter Moengo Tapoe (IMT). In een goed bezocht André Kamperveen stadion werd het na een 0-0 ruststand 1-0 voor Nishaan 42.

In de eerste 15 minuten was Nishaan beter op de bal. IMT leed veel balverlies, vooral in de middencirkel. Nishaan had duidelijk meer schoten op het doel. Ze combineerde beter. Doelman Obrendo Huiswoud van IMT had duidelijk veel werk.
De jongens van IMT waren duidelijk op revanche uit. Echter lukte niets in de eerste helft.

In de laatste wedstrijd tegen deze twee ploegen om te bepalen wie bekerkampioen werd van de SVB, moest IMT het met 1-0 ontgelden. Nishaan 42 die rechtstreeks uit de eerste klasse en dit jaar in de hoofdklasse zal spelen, wilde weer historie schrijven en dat heeft zij daadwerkelijk gedaan.

Bij de aanvang van de tweede helft kreeg Nishaan een goede kans. Huiswoud stond weer op de juiste plek en kon zo een doelpunt tegen voorkomen. Uit een vrije trap vanuit rechts kon de ingevallen Braziliaan in dienst van Nishaan 42, Perreira Davi da Silva de bal het doel inschieten. IMT bleef matig spel leveren.
Nishaan heeft stand weten te houden en werd verdiend winnaar van de presidentscup.
Met deze wedstrijd is formeel het nieuwe seizoen 2015-2016 van de SVB geopend.