Dc verwijdert occupanten Braamshoopweg
19 Oct 2015, 08:24
foto
Districtscommissaris Roline Samsoedien van Wanica.


In het district Wanica, aan de Verlengde Braamshoopweg, hebben enkele occupanten het grote toenmalig LBB-terrein geoccupeerd. Deze occupanten doen daar aan groenteteelt. Districtscommissaris (dc) Roline Samsoedien heeft de politie ingeschakeld en de borden met namen zijn alvast verwijderd. Ook heeft de politie drie personen daar aangetroffen die verder verhoord worden.

Samsoedien benadrukt dat occuperen strafbaar is en dat er geen gedoogbeleid meer gevoerd zal worden. Uit onderzoek is gebleken dat sommige van de mensen wel een beschikking hebben, maar anderen hebben het terrein geoccupeerd. De politie van Wanica zal deze zaak verder uitzoeken en de mensen worden vandaag op het districtscommissariaat verwacht.

De dc merkt op dat zij de groep duidelijk wil maken dat dit verkeerd is. Dagelijks zal er controle uitgevoerd worden op het terrein. Samsoedien zegt dat er nagegaan zal worden hoe lang de aanplant zal staan op het terrein, alvorens er afgeoogst kan worden. Zij is wel bereid om deze occupanten die ruimte te bieden, zodat zij kunnen oogsten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May