Nieuwe gebieden geïdentificeerd voor woningbouw
18 Oct 2015, 17:14
foto
Woningen te Richelieu in het district Commewijne. (Foto: René Gompers)


Een van de obstakels waar het woningbouwprogramma van de overheid mee te kampen heeft, is het vinden van beschikbare grond. Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer (RGB), deelt mee dat er nieuwe gebieden zijn gevonden om te bouwen. Er is zelfs grond genoeg om de 150 aangeboden huizen van Venezuela neer te zetten.

De plaatsen die nog bouwrijp gemaakt zullen worden, liggen in Para, Commewijne, Wanica en Nickerie (Wageningen) deelt Relyveld mee. “Het ziet er goed uit. Voor de 150 huizen uit Venezuela moeten we nog beslissen waar die komen te staan. Ze kunnen op Richelieu, want daar heb ik nog genoeg grond beschikbaar. Zo niet wordt het Para of Wanica.” Op Richelieu in het district Commewijne heeft de Chinese Dalian 423 koopwoningen opgeleverd. Op zaterdag zijn aan de eerste 109 eigenaren de sleutels en ‘huispapieren’ afgegeven. De huizen worden via de bank gefinancierd. Bij de overhandigingsceremonie heeft districtscommissaris Remy Pollack meegedeeld dat er nog 700 huizen in Commewijne komen. De Chinese ambassadeur Yang Zigang heeft aangegeven dat China 1000 huizen zal neerzetten in Suriname. De overeenkomst moet nog getekend worden, gaf Zigang aan.

Relyveld heeft vanaf zijn aantreden duizenden ‘grondpapieren’, afgegeven. “Maar het probleem is groot,” stelt hij. “We merken elke dag weer dat er Surinamers zijn die smachten naar een stukje grond. Wij doen er alles aan om de grond beschikbaar te stellen, niet alleen voor individuele landgenoten maar ook voor de ‘Housing Authorithy’ om sleutelklare woningen te produceren. We werken hard om de woningnood op te lossen.”

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May