PL: Structuren Nickerie zijn partij trouw gebleven
18 Oct 2015, 15:16
foto
Bijeenkomst van kernleden van PL in Nickerie.


Pertjajah Luhur (PL) heeft een inventarisatie gemaakt van de kernen in Nickerie. Volgens de politieke organisatie zijn alle 38 kernen in het westelijke district intact. Slechts vier leden aan wie een hogere benoeming dan wel promotie is beloofd, waren afwezig tijdens de bijeenkomst. Het hoofdbestuur van PL onder leiding van voorzitter Paul Somohardjo heeft het afgelopen weekend een bezoek gebracht aan Nickerie. In het rijstdistrict zijn er tijdens een bijeenkomst kernen geïnstalleerd.

De kernleden hebben als opdracht meegekregen om in de komende periode hard te werken aan het verdubbelen van het aantal. De PL gaat er van uit dat indien er nu algemene, vrije en geheime verkiezingen zouden worden gehouden, de partij met of zonder samenwerking die ene zetel in Nickerie moet behouden. Partijvoorzitter Somohardjo benadrukt dat alle twee dr-leden en dertien RR-leden de partij trouw zijn gebleven. Ook het DNA-lid William Waidoe staat nog steeds honderd procent achter de partij. “Het westen is zo goed als vergrendeld,” zegt Somohardjo.

De partij verwacht dat er vervroegde verkiezingen zullen komen. “Deze regering zal het nooit vijf jaar volhouden,” stelt de politicus. Over de toezeggingen van president Nicolas Maduro, staat de partij sceptisch hiertegenover, gezien de ervaringen de vorige keer, toen ook overeenkomsten met Venezuela waren gesloten. De partij beseft dat het volk het de komende tijd erg moeilijk zal hebben en kijkt naar alternatieven om onder andere de kleine landbouw te stimuleren en potentiële ondernemers de mogelijkheid te bieden trainingen te volgen en hun eigen agrarische onderneming op te zetten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May