Samaidy en Eugenio Caricom jeugdambassadeurs
17 Oct 2015, 18:36
foto
Bruce Eugenio en Akima Samaidy tekenen het proces-verbaal nadat zij gekozen zijn tot Caricom Youth Ambassador. (Foto: Leroy Troon)


Akima Samaidy en Bruce Eugenio zijn vandaag gekozen tot de nieuwe Caricom Youth Ambassadors (CYA) door het Nationaal Jeugdparlement. Dit vond plaats in de Congreshal. De negen kandidaten hebben eerst in een speech in het Engels aangegeven waar zij zich sterk voor zullen maken. Een half uur van te voren kregen ze een onderwerp.

De twee jeugdambassadeurs komen in de plaats van Tasmara Pique en Franky Koffie. Om de twee jaren worden een vrouwelijke en mannelijke jeugdambassadeur gekozen. De overige kandidaten Quinsny Albelintie, Priscilla Dawsa, Xiomara Grootfaam, Jo-ann Misiekaba, Mohammed Muradin, Sonny Pinas en Stefanie Sewotaroeno hebben het niet gehaald.

De nieuwe CYA's zeggen aan Starnieuws zich sterk te zullen maken voor jongerenvraagstukken. Er zal meer bekendheid gegeven worden aan Caricom. Hier ontbreekt het nog steeds aan. Jongeren over het algemeen blijken weinig belangstelling te hebben. De nieuwe jeugdambassadeurs zeggen positief te zijn en zich niet uit het veld zullen laten slaan. Eugenio zegt dat ook gewerkt moet worden aan een goede communicatie met het Jeugdparlement. Daar schort het ook aan. Dit is zijn eerste prioriteit.

Samaidy merkt op dat het onderwijs niet aansluit op het bedrijfsleven. Veel jongeren die afgestudeerd zijn, moeten eerst behoorlijk ingewerkt worden voordat zij ingezet kunnen worden. Dit zal moeten veranderen. Door goed samen te werken met de jeugdparlementariërs zal de verandering die nodig is, bereikt worden. Hierbij wordt niet alleen op Paramaribo gefocust, maar het hele land.

Prya Sital, voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement, zegt dat de voorbereiding goed is gegaan. De negen kandidaten zijn twee weken geleden getoetst. Aan de kandidaten zijn diverse vragen gesteld over hun visie en wat hun motivatie is om deel te nemen aan de verkiezingen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May