Meer details over dodelijk ongeluk in Surinamerivier
16 Oct 2015, 16:33
foto


De kapitein van een sleepboot, die het leven heeft gelaten gisteren in de Surinamerivier, is Vivian Api. Zijn lichaam is vanmorgen geborgen, meldt de politie Public Relations. Hij bestuurde de sleepboot van MNO Vervat.

De boot waarin Api zich bevond, kapseisde en zonk bij de monding van de Surinamerivier. Het slachtoffer bevond zich met twee opvarenden in een sleepboot die hulp bood aan een vrachtschip dat vast zat in de vaargeul voor de kust.

De afdeling Maritiem van de politie die de melding op donderdag kreeg, ging samen met de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) naar de plek voor onderzoek.
Uit het voorlopige onderzoek blijkt dat het vrachtschip door een duwboot en drie sleepboten werd voortgetrokken. De sleepboot kwam door de golfslag in gevaar, kapseisde en zonk. De kapitein verdween hierbij in de diepte. Het gelukte de twee andere opvarenden zichzelf in veiligheid te brengen.

De MAS huurde duikers van Suriname Diving in om te zoeken naar de vermiste. Het onderzoek in deze zaak wordt door de politie in samenwerking met de MAS uitgevoerd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May