Breaking news: EBS-topman Duiker ontslagen
15 Oct 2015, 21:21
foto
Willy Duiker


De op non-actief gestelde waarnemend directeur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), Willy Duiker, is ontslagen. Dit besluit is vanavond genomen door de algemene vergadering van aandeelhouders. Duiker is in voorarrest rond de mega-corruptiezaak die onderzocht wordt door het Openbaar Ministerie.

De vergadering werd namens de aandeelhouder, de Staat Suriname, voorgezeten door president-commissaris Iwan Krolis. Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen was de gemachtigde van de Staat. Starnieuws verneemt dat Duiker ontslagen is op basis van imagoschade die het bedrijf heeft geleden. Op basis van het onderzoek kan hij niet worden ontslagen, omdat er nog geen vonnis is uitgesproken door de rechter.

Nadat Duiker in verzekering was gesteld, heeft zijn verdediging er alles aan gedaan om hem op vrije voeten te krijgen. Verzoeken tot invrijheidstelling hebben niet geleid tot zijn vrijlating. De aandeelhouder moest op basis van de statuten een besluit nemen over verdere stappen. Indien dat niet zou gebeuren, moest zijn contract worden afgekocht. Dit is eerder gebeurd bij de toenmalige directeur van EBS, Kenneth Vaseur. Ook hij is in verzekering gesteld in deze zaak.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May