Schoolleiders getraind in toepassen nieuwe taalmethode
15 Oct 2015, 22:56
foto
Schoolleiders van verschillende basisscholen worden getraind in het toepassen van de nieuwe taalmethode. (Foto's: MinowC)


Na de leerkrachten die de nieuwe taalmethode zullen toepassen op de verschillende basisscholen, zijn nu ook de schoolleiders getraind in het toepassen hiervan. De schoolleiders hebben een tweedaagse training gevolgd, die is verzorgd door de trainers van het Second Basic Education Improvement Programma (BEIP) van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinowC). De taalmethode zal gebruikt worden in leerjaar 5 (derde klas).

Hank Anches, coach/ trainer van het BEIP, zegt dat de schoolleiders op de hoogte zijn gebracht van de structuur en de organisatie van de nieuwe taalmethode. Hij geeft aan dat er tijdens de tweedaagse training de domeinen taal verkennen, woordenschat, spelling, schrijven, spreken en luisteren, zijn behandeld. De nieuwe taalmethode kent acht thema’s; het behandelen van een thema op school duurt vier weken.

Na twee thema’s volgt een parkeerweek, waarbij er aandacht besteed moet worden aan de onderwerpen die de leerlingen niet goed hebben begrepen. Voor leerlingen die bepaalde onderwerpen niet goed hebben begrepen is er volgens Anches verlengde instructie, waarbij de leerkracht in kleinere stappen de leerstof zal moeten herhalen. De schoolleiders moeten erop toezien dat de leerkrachten uitgaan van een gedifferentieerde aanpak.

Volgens Rosita Nathoeni-Pherai, schoolleider van de Sohansingh school, was het noodzakelijk dat de oude taalmethode werd vervangen door de nieuwe methode, zegt de voorlichting van MinowC. Pherai vindt dat leerlingen veel meer mogelijkheden hebben met deze nieuwe methode en dat elk kind nu gelijke kansen heeft.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May