Actie contractarbeiders opgeheven na bemiddeling op NH
15 Oct 2015, 17:03
foto
Ministers Regilio Dodson (Natuurlijke Hulpbronnen) en Edgar Dikan (Regionale Ontwikkeling) in gesprek met de vakbond, Suralco en toeleveringsbedrijven. (Foto: René Gompers)


Tijdens een spoedoverleg op Natuurlijke Hulpbronnen vandaag, is er overeenstemming bereikt met vakbondsleider Murwin Leeflang, aannemingsbedrijf Jac Rijk, Fix-it en Suralco. Sinds de vorige week zijn werknemers te Coermotibo in actie, waardoor er geen bauxiet wordt geleverd aan Suralco. Minister Regilio Dodson zei na de bijeenkomst aan Starnieuws dat de actie onmiddellijk is opgeheven.

De bespreking werd gevoerd door minister Dodson en zijn collega Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling. Zij traden op als intermediair tussen de vakbeweging en de werkgevers. De contractors in dienst van de toeleveringsbedrijven zullen worden afgevloeid, nu Suralco op 30 november de plant te Paranam zal sluiten. De werknemers waren niet eens met de afvloeiingsregeling. Nu zijn er ten overstaan van de ministers afspraken gemaakt.

Dodson legt uit dat Suralco zaterdag al zou sluiten als er geen bauxiet meer geleverd zou worden vanuit de Coermotibomijn, nabij Moengo. De voorraad zou over twee dagen opraken. Gezien de ernst van de situatie hebben de bewindslieden alles opzij gezet om een oplossing te kunnen bereiken. Er is ook afgestemd met president Desi Bouterse, na een onderhoud dat de ministers vooraf hadden met de vakbond. Dodson zegt blij te zijn dat deze kwestie is opgelost.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May