Suriname overweegt hernieuwd lidmaatschap CTO
15 Oct 2015, 19:01
foto
Minister Andy Rusland van Transport Communicatie en Toerisme (TCT), geflankeerd door secretaris-generaal Hugh Riley van de CTO en Director of Membership Services, Faye Gill. (Foto:TCT)


Een delegatie van de Caribbean Tourism Organization (CTO) heeft bij een beleefdheidsbezoek aan minister Andy Rusland van Transport Communicatie en Toerisme (TCT) gesproken over de her-toetreding van Suriname tot de organisatie. Het lidmaatschap van Suriname was indertijd ingetrokken vanwege de contributie achterstand.

De CTO-delegatie is onder leiding van de secretaris-generaal Hugh Riley, ondersteund door Director of Membership Services, Faye Gill. Tijdens dit bezoek is er ook een presentatie gehouden over de organisatie, de diensten en voordelen voor de lidstaten. Rusland zegt dat de kwestie in regeringsverband besproken zal worden.

De CTO is opgericht in 1989 en is als toerisme organisatie verantwoordelijk voor de ontwikkeling van duurzaam toerisme in de Caraïbische regio. Lidmaatschap heeft verschillende voordelen, zoals gespecialiseerde ondersteuning en technische bijstand die de organisatie verschaft in de ontwikkeling van duurzaam toerisme, marketing, communicatie, belangenbehartiging, het ontwikkelen van het menselijk kapitaal, het plannen en organiseren van evenementen, onderzoek en informatie technologie.

De visie van de CTO is het Caribisch gebied voor 2017 te positioneren als de meest geschikte bestemming, dit vanwege het tropisch klimaat het hele jaar door. Minister Rusland is ingegaan op de uitnodiging van Riley om de jaarlijkse Toerisme Conferentie van de CTO op Curaçao bij te wonen. De conferentie wordt gehouden van 21-23 oktober 2015, meldt de voorlichting van TCT.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May