Medewerkers Planbureau bezorgd over status
15 Oct 2015, 05:41
foto


Medewerkers van de Stichting Planbureau Suriname (SPS) overwegen om desnoods onuitgenodigd op bezoek te gaan bij vicepresident Ashwin Adhin, voor het bespreken van de problemen die heersen bij de stichting. Hij is per brief sinds 20 augustus op de hoogte gesteld van de knelpunten, maar heeft nog niet gereageerd.

De werknemers verkeren in onzekerheid over hun positie. Besprekingen over de compensatie die zij in verband met het uitblijven van het verbeterd pakket secundaire voorzieningen moeten ontvangen, zijn sinds 30 juni door hen stopgezet. Zij vinden dat hun werkgever de landsdienaren die in dienst zijn van het Planbureau, in onzekerheid probeert te manoeuvreren over hun status.

Ook over het nog steeds niet intrekken van het ontslag van zes personeelsleden is men zeer ontevreden. De SPS weigert volgens de bond, uitvoering van een rechterlijk vonnis om medewerkers weer in te zetten voor werkzaamheden. Bestuur en leden van de Bond Personeel Stichting Planbureau Suriname (BPSPS), onder leiding van Hugo Blanker, zeggen tevergeefs te wachten op voorstellen van Adhin, om de problemen op te lossen. Op de algemene ledenvergadering van dinsdag 12 oktober hebben de leden hun teleurstelling over het uitblijven van een reactie uitgesproken.

Adhin heeft formeel ook nog geen kennisgemaakt met het directieteam, staf en overige medewerkers van het Planbureau. De persdienst van de Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL), de overkoepelende organisatie waaronder de BPSPS valt, zegt te hopen dat dit geen signaal is over de behandeling die het personeel mag verwachten en hoopt nog steeds op een aanvaardbare reactie van de vicepresident.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May