Schakers winnen zeven prijzen op Aruba
14 Oct 2015, 12:17
De Surinaamse schaakdelegatie met de prijzen. (Foto: Surinaamse Schaakbond)

Surinaamse schakers hebben zeven prijzen in de wacht gesleept tijdens de Aruba Chess Challenge 2015. De Surinaamse Schaakbond heeft met 15 schakers geparticipeerd aan het toernooi, verdeeld in de open-, U-18 en U-12 klasse. De voorzitter van de Surinaamse Schaakbond Frank Lo Kim Lin heeft samen met Romario Sanches en Avikaar Malgie meegedaan in de open klasse.

U-12 klasse
In de U-12 klasse werd Alisha Jaipersaud met 8.5 punten ongeslagen kampioen. In dezelfde klasse eindigde Stephan Sojo op de tweede plaats. In deze klasse deden ook spelers van de leeftijdscategorieën U-10 en U-8 mee. De top 3 van deze subcategorieën kregen van de organisatie ook een prijs. Shruti Dhaniramsingh mocht daarom de bronzen medaille in ontvangst nemen voor de U-10 klasse. Voor de U-8 klasse eindigde Aryan Badri en Anisha Jaipersaud met 5 punten op de gedeelde eerste plaats. Na het toepassen van tie-breaks kreeg Aryan zijn gouden medaille en Anisha haar zilveren.

U-18 klasse
Jamal Chiragally die in de U-18 klasse participeerde, eindigde na 7 gespeelde rondes op de vijfde plaats. Net als de U-12 klasse waren er ook in de U-18 klasse subcategorieën. Kelvin Finkie won de gouden medaille in de U-16 klasse en Nehemia Weewee won eveneens goud in de U-14 klasse.

De voorzitter van de Surinaamse Schaakbond is tevreden met de prestaties van de schakers. Dit toernooi kan als een warming-up worden gezien voor het U-20 jeugdkampioenschap dat in oktober wordt georganiseerd en het internationaal schaaktoernooi dat in verband met Srefidensi zal worden georganiseerd.