Burleson belooft steun bij het zoeken naar exportmarkten
14 Oct 2015, 02:40
foto


Minister Sieglien Burleson van Handel en Industrie (HI) heeft bij de opening van de Textiel training/workshop steun toegezegd bij het zoeken naar exportmarkten. Zij verwacht wel dat de deelnemers zich samenbundelen, hun niveau upgraden en ondersteunende initiatieven toevoegen om de sector te laten groeien. De workshop duurt van 12 tot en met 16 oktober 2015 op het ministerie van HI en wordt gecoördineerd door de Competitiveness Unit Suriname (CUS) en de PUM, (Project Uitzending Managers).

Tijdens de workshop komen Warenkennis, Machines en equipement, Ontwerp en patronen, Werkvoorbereiding en arbeidsanalyse en Calculatie en kostprijsberekening aan de orde. De doelgroepen zijn vaklui in de textielproductie, zelfstandige ondernemers en potentiële trainers. Deelnemers krijgen aan het eind van de training/workshop een certificaat, zegt de voorlichting van HI. Trainer Cees Bless van PUM gaf de deelnemers onder meer mee, dat voor het maken van goede kleding de juiste stoffenkeus van groot belang is.

Ashok Rambali, onderdirecteur Beroepsonderwijs van het ministerie van Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur, zegt dat gerichte training de standaarden en het niveau van de studie kan opvoeren. Hij is er voorstander van dat leerlingen zoveel mogelijk inzicht krijgen in de leerstof, zodat zij een betere studiekeus kunnen maken.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May