Vakbond EBS solidair met arbeiders mijnbouwsector
12 Oct 2015, 19:26
foto


De vakbond binnen de Energiebedrijven Suriname (Owos) verzet zich tegen de massale afbraak van het welzijn van de huidig en toekomstige arbeiders. Op de overheid doet de Owos een dringend beroep om speciale aandacht hieraan te besteden. “De arbeiders en zijn gezin vormen immers de hoeksteen van de samenleving,” zegt de Owos in een verklaring.

De personeelsbond bij de EBS heeft zich solidair verklaard met de arbeiders in de mijnbouwsector. Zowel leden van de Rosebel Goldmines Werknemers Organisatie als van de Algemene Werknemers Organisatie (contractors van Suralco) hangt gedwongen ontslag boven het hoofd. De strijd van de contractors wordt gekenmerkt door het ontbreken van wettelijke regels die hun rechtsbeleving waarborgen. “Wij doen het dringend beroep op werkgevers de ethische normen en waarden in acht te nemen door de werknemers correct te behandelen, ook waar het ontbreekt aan rechtsregels.”

De Owos zegt dat zij beseft dat de strijd voor kwaliteit van het leven die de arbeiders voeren, effectiever kan zijn door steunbetuigingen vanuit de totale gemeenschap. “De Owos verklaart zich solidair met de arbeiders die een rechtvaardige strijd voeren. Geen overwinning zonder strijd.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May