Schoon milieu ontgroeningactiviteit op de AMS
08 Oct 2015, 08:21
foto
Leerlingen van de Algemene Middelbare School (AMS) bezig met schoonmaken van het schoolterrein. (Foto: Raoul Lith)


Openbare Werken werkt samen met de Algemene Middelbare School (AMS) om tijdens de ontgroeningsactiviteiten de bewustwording over zwerfvuil te verhogen en het schoonhouden van het milieu. “We hebben AMS genomen als pilot om het samen met de leerlingen te doen. Ik denk dat we het verder gaan uitwerken met verschillende scholen,” zegt Cherida Monkou, waarnemend hoofd Straatonderhoudsdienst van Openbaar Groen.

De scholieren hebben samen met Openbaar Groen verschillende keren meegedaan aan activiteiten die Openbaar Groen dagelijks verricht, zoals bomen snoeien en uitlijnen. Monkou zegt dat de scholieren opkijken van bepaalde activiteiten die nodig zijn. Zij hebben hier nooit eerder op gelet. Monkou denkt dat deze aanpak zal werken, maar dat het niet slechts bij dit initiatief zal blijven. Ook in verschillende wijken zal openbaar groen samen met buurtverenigingen bewustwordingssessies ontplooien.

Directeur, Edmund Stuger, zegt dat ontgroening van de AMS altijd als thema heeft schoonmaak van het milieu. Hij legt uit dat er schoonmaakwerkzaamheden worden verricht, bomen worden gesnoeid en worden geplant. “Heel wat mensen in onze gemeenschap hebben een verkeerd beeld van ontgroening. In de eerste plaats heeft ontgroening als doel om de leerlingen snel te integreren, je laat ze samenwerken, ze moeten gezamenlijk opdrachten uitvoeren, je laat ze merken dat hier een ander systeem is dan vanwaar je komt en ze krijgen voorlichting", legt Stuger uit. “We hebben altijd iets dat we meegeven aan die leerlingen,” benadrukt de directeur. Volgens hem is het beeld dat men heeft van ontgroening niet correct en is er geen ontwrichting van het onderwijs.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May