COVAB Nickerie neemt eigen lokalen in gebruik
06 Oct 2015, 12:17
foto
De nieuwe lokalen van COVAB in Nickerie zijn in gebruik genomen.


COVAB Nickerie heeft eigen lokalen in gebruik genomen bij aanvang van het nieuwe schooljaar. Zij moet aan de steeds groeiende vraag naar verpleegkundigen op alle niveaus kunnen voorzien in het district. “We zijn heel blij dat we een eigen locatie hebben en ook nog een eigen praktijklokaal,” zegt de coördinator van COVAB Nickerie, Ryda Kajansie.

In het verleden moesten de leerlingen naar het ziekenhuis tijdens de leswisseling om praktijk te doen en dat nam veel tijd in beslag, maar nu hoeft dat niet meer, gaf Kajansie aan tijdens de opening van het nieuwe schooljaar, tevens ingebruikname van de eigen ruimte. De lokalen zijn gebouwd op het terrein van het administratief gedeelte van het Drs. Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN). Dit is in een samenwerking tussen de directie van het LMSZN en dat van COVAB gebeurd.

COVAB kan tot nader orde gebruikmaken van het terrein van het LMSZN. Er moet wel betaald worden voor nutsvoorzieningen. Alle lokalen en kantoorruimte zijn volledig gekoeld. Volgens de verpleegkundig directeur van het LMSZN, Ruben Seedo, is de samenwerking een win-win situatie, want COVAB levert het grootste gedeelte van de geslaagden aan het LMSZN. Bij de laatste examenronde heeft het LMSZN veertien verpleegkundigen kunnen aantrekken.
COVAB Nickerie leidt verpleegkundigen en ziekenverzorgers op.
Advertenties