Rusland hoopt dat president zaken anders gaat aanpakken
01 Oct 2015, 09:23
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland (foto: René Gompers)


Gregory Rusland, voorzitter van de Nationale Partij Suriname, hoopt van harte dat de regering onder leiding van president Desi Bouterse zaken anders gaat aanpakken in het nieuwe dienstjaar. “We zijn ondertussen gewend geweldige presentaties te krijgen waarvan de uitvoering niet strookt met hetgeen is voorgehouden. De regering gaat het zesde jaar in, laten we hopen dat zaken anders dan de vorige vijf jaren aangepakt worden,” reageert Rusland tegenover Starnieuws.

De NPS maakt zich het meeste zorgen over het plotseling wegvallen van de naschoolse opvang en het vertrek van de Suralco. “Heel veel mensen zijn onaangenaam verrast door het stoppen van de naschoolse opvang, maar we weten ook dat het een project was met heel veel zorgen,” zegt Rusland. “De president heeft het zelf een ‘nyan patu’ genoemd. De evaluatie moet snel gebeuren omdat er toch heel veel mensen afhankelijk van zijn. In het geval van Suralco pleiten we ervoor dat behalve de vaste werkers ook gekeken wordt naar de contractarbeiders. Zij weten op dit moment niet waar ze aan toe zijn.”

Rusland is goed gestemd over de pijnpunten en oplossingen die zijn aangehaald door de president in zijn jaarrede. “Maar het zit hem in de uitvoering. Daar schort het aan,” geeft hij aan. “Wij gaan constructief oppositievoeren, dat betekent niet dat we op alles nee gaan zeggen. We gaan ook niet elke keer ‘ja’ zeggen, we blijven de zaken objectief volgen. We zitten in een bijzonder moeilijke tijd nu en zullen tijdig aan de bel trekken om zaken op het goede spoor te houden.”

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May