Bij NPS 69 jaar, een reactie
30 Sep 2015, 04:36
foto


De Nationale Partij Suriname herdacht dinsdag haar 69 jarig bestaan. 's Morgens zijn bij het beeld van een van haar oud-voorzitter, de heer J.A. Pengel, kransen gelegd om het heuglijk feit te herdenken. De boodschap van de voorzitter namens het hoofdbestuur was dat de NPS dalen heeft gekend in haar bestaan, maar steeds weer in staat is geweest om terug te komen om het werk binnen onze samenleving op te pakken en een goed einde aan te brengen. In 1955 heeft de partij het slechtste resultaat in de geschiedenis gehad maar wist in slechts 3 jaar, en wel in 1958, terug te komen en regeerverantwoordelijkheid te verwerven.

Na de verkiezingen van 2010 verloor de partij regeerverantwoordelijkheid en was daarmee in een bijzonder moeilijke situatie terechtgekomen, waarbij steeds meer personen de NPS de rug toekeerden. Men vond dat de partij zich meer bezighield met nationale vraagstukken en er weinig was gedaan direct voor de achterban in de jaren 2000 tot 2010. Wij hebben dus enorme uitdagingen voor ons, maar zijn ervan overtuigd dat wij in staat zijn de uitdagingen aan te kunnen en een comeback te maken in het verkrijgen van verantwoordelijkheden om Suriname andermaal op het goede spoor te helpen zetten met gelijkgerichte Surinamers.

Het is dan jammer dat steeds wanneer de partij bezig is zij wordt geconfronteerd met acties van mensen die zich NPS'ers noemen, die continu er alles aan doen om de partij te beschadigen. Wij zouden veel respect hebben voor deze vier heren, maar het moet ons van het hart dat niet omdat je geen draagvlak hebt in de partij, jij je op deze manier moet gedragen. Het gaat o.a. om iemand die niet geschroomd heeft om minister te worden onder het militaire regiem en al binnen enkele maanden het veld moest ruimen. Diezelfde meneer is vertrokken naar curaçao en moest terug naar Suriname na enkele jaren daar gewoond te hebben.

In Suriname teruggekomen werden de oud militaire machthebbers weer opgezocht om hand en spandiensten voor hen uit te voeren tegen betaling, inclusief zoveel mogelijk beschadiging van de NPS. Recent was het dezelfde persoon die alles eraan deed om minister van Arbeid te worden via de vakbeweging, wat niet is gelukt. Een van de heren is onder situaties die minder democratie inhielden dan nu, DNA lid geworden en heeft zich op zeer vreemde wijze opgedrongen om andermaal op de DNA kandidatenlijst van de NPS in 2010 te komen, ondanks protesten van grote delen van de partij. Toen was er wel democratie volgens deze meneer en nu met alle transparantie vindt hij dat er geen democratie is, omdat alle structuren de persoon afwijzen binnen de partij.

De aangehaalde heren hebben verder verantwoordelijkheden in besturen van onderafdelingen in Paramaribo en hebben in de afgelopen jaren niets gepresteerd. Ook zijn zij niet in staat die structuren mee te krijgen om invulling te geven aan hun aspiraties binnen de partij. Aangegeven moet worden dat de NPS op vrijdag 25 september 2015 met deskundigen een energie bijeenkomst had, waar een van de heren aanwezig was. En toch blijft men valse informatie aan de gemeenschap voorhouden naast zaken waar wij als partij reeds onze positie over hebben ingenomen.

Wij hebben ernstige moeite met handelingen van deze pseudo NPS'ers en ondersteunen het besluit van het hoofdbestuur, niet in te gaan op de continue aanvallen van deze lieden en de structuren maar te laten besluiten welke plaats zij deze heren wensen te geven. Ondanks hun handelingen gaan wij als echte NPS'ers voort en zullen ons nooit laten afleiden van de ingeslagen weg van vernieuwing, verjonging en verbetering.

De werkgroep Planning en ontwikkeling JAPIN
Irshaad Fatehmahomed
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May