RGD-werknemers hervatten dinsdag het werk
28 Sep 2015, 20:09
foto
Het personeel van de RGD bijeen. De plotselinge dood van het hoofd van de voorlichting, Raymond Ritfeld, heeft voor een schok gezorgd. Hij werd kort daarvoor ontheven. (Foto: Raoul Lith)


De medewerkers van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) die vanmorgen in actie waren, hervatten morgen hun werkzaamheden. De reden voor de werk neerlegging was de dood van hun collega Raymond Ritfeld, hoofd van voorlichting. Robby Naarendorp voorzitter van de bond heeft het personeel de ruimte gevraagd om uit respect zich te concentreren op de begrafenis van Ritfeld. “Laten we zorgen voor een goede voorbereiding en waardig afscheid de komende dagen”. Naarendorp was samen met het bestuur aanwezig om het personeel aan te horen.

“Dit is moord wat hier is gebeurd. Zo ga je niet om met je medewerkers,” schreeuwden enkele mensen. Zij stellen het bestuur en directie van de RGD verantwoordelijk voor de dood van Ritfeld. “Meneer Ritfeld was voor ons een voorbeeldfiguur. Hij heeft langer dan dertig jaren met heel veel liefde en zijn leven hier gewerkt. Als er iets voor de RGD gedaan moest worden, was hij altijd klaar. Hij kon zich ter plekke omkleden in RGD tenue,” zegt Sherida Egers zwaar getroffen.

Naarendorp heeft afgesproken met de medewerkwerkers om kort na de ter aarde bestelling te beraden over de veranderingen en de verbeteringen bij de RGD. “We geloven er in dat u tot optimale prestaties kan komen wanneer er satisfactie is op de werkvloer. Wat ik heb begrepen, ontbreekt dat op dit moment,” zei de bondsvoorzitter. De vakbondsman geeft aan dat het de taak is van de bond dat de medewerkers met een blij gevoel op het werk verschijnen en zich inzetten. “Maar om deze belofte waar te maken dienen de omstandigheden er ook te zijn”.

De bondsvoorzitter roept de collega’s om zich voor te bereiden op de teraardebestelling van Ritfeld. “Ik wens u allen veel sterkte toe. Het is niet eenvoudig, maar samen zullen we deze dienst verder uitbreiden”. Deze week wordt er nog besloten wanneer er vergaderd zal worden.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May