Registratie uitbetaling rijstboeren start vandaag
28 Sep 2015, 11:08
foto
Harrinanan Oemraw


Harrinanan Oemraw, voorzitter van de Padie Boeren Associatie (SPBA), zegt aan Starnieuws dat de landbouwers zich vanaf maandag mogen laten registreren om de beloofde US$ 30 per hectare compensatie te ontvangen. Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft de boeren deze compensatie beloofd.

Aanvankelijk was hen US$ 60 in het vooruitzicht gesteld, maar de bewindsman heeft duidelijk gemaakt dat bedrag niet te realiseren is. De beloofde ureum kan nu ook niet worden gegeven aan de boeren. Oemraw merkt op dat de SPBA een bedrijf in het buitenland heeft benaderd dat de ureum SRD 10 per zak goedkoper kan leveren. Maar, er zal wel contant betaald moeten worden. Volgens de SPBA-topman kan dit kostenbesparend werken, aangezien er veel ureum gebruikt wordt.

Oemraw merkt op dat de boeren die de Guyanese rijstras beplant hadden, rond de SRD 28 per baal natte padie hebben ontvangen. Voor de landbouwers is het erg zwaar om weer in te zaaien. Hij hoopt dat de LVV-minister goede afspraken kan maken met de diverse banken, zodat boeren hun bezittingen kunnen redden.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May