Nog twee politieambtenaren Regio West ingesloten
25 Sep 2015, 12:52
foto


Nog twee politieambtenaren zijn in verzekering gesteld in een onderzoek dat gaande is naar verduistering in het district Nickerie. S.I. (30) en M.B. (46) zijn woensdag in verzekering gesteld door de afdeling Onderzoek Personeelszaken (OPZ). S.I. wordt verdacht van medeplichtigheid aan verduistering in dienstverband in het district Nickerie. De verdachte was op 29 augustus reeds door de korpsleiding buitenfunctie gesteld. Op 12 september is hoofdinspecteur Robert Rakijo aangehouden.

De agent van politie M.B. die te werk was gesteld op de afdeling Technisch Beheer wordt ervan verdacht op grote schaal brandstof van het Korps Politie Suriname in samenwerking met anderen te hebben verduisterd. Het gaat om brandstof die voor de politie bestemd was. In deze zaak is ook de ondernemer T.K. door de politie in verzekering gesteld.

Deze zaak kwam aan het rollen toen in opdracht van de korpsleiding na ontvangen informatie een onderzoek werd ingesteld door de dienstleiding. Uit uitgevoerde analyses bleek dat reeds enige tijd meer brandstof werd besteld dan het gemeten verbruik van de politie. Verdere uitwerking van de informatie bracht de onderzoekers op het spoor van de aangehouden verdachten. Nagegaan wordt hoe groot de omvang van deze malversaties is en hoe lang deze gaande zijn.

De korpsleiding garandeert volgens de afdeling Public Relations dat allen die bij deze zaak betrokken zijn, zonder aanzien des persoon zullen worden aangepakt. Er zullen meer aanhoudingen volgen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May